Cześć ludziom,
Z wszelkiego czasu przechowuję się z programem zrobienia tatuażu – nic niezwykłego, raczej nieco młodego a niewielkiego. Wstąpił do drinka studia zapytać o kwalifikację i usłyszałem... 500 zł za prosty wzór wielkości pudełka od zapałek. ������ Prosto polecając, trochę mnie to zaczęło. Nie dyskutuję, że się nie spodziewałem kosztów, jednak opowiadało mi się, że zbyt rzecz takiego dam max 200–300 zł. No i obecnie pozostaję a myślę – skąd właściwie skłaniają się takie wartości?
Rozumiem, że tatuaż ostatnie nie jest usługa jak strzyżenie u fryzjera, tylko coś, co tkwi na wszelkie życie. A z dodatkowej części – tusz, igła, niewiele czasu, i dojrzałe. Czyli co skutkuje na bieżące, że wypłaty są naprawdę wysokie?
Spośród bieżącego co postrzegał i poczytałem:
odpowiedni aparat kosztuje,
tusze wagą żyć spokojnej klasy (i miłe),
trzeba myśleć o sterylność (jednorazówki, dezynfekcja itp.),
no oraz naturalnie – doświadczenie artysty.
Z różnej części, niektórzy tatuażyści sięgają po kilkaset zł za godzinę pracy, co brzmi teraz coś jak stawka dla prawnika ������ Ale że odpowiednio na aktualnym polega różnica pomiędzy tatuażem zrobionym „byle gdzie”, i takim, który faktycznie będzie wyglądał ładnie po latach?
Nie chronię, że uruchamiam się zastanawiać, lub słusznie dołożyć i wykonać coś raz, a porządnie, czy szukać każdej „okazji” – jednak z dodatkowej strony wiem, że z tatuażem daleko nie ryzykować.
Jakie są Wasze sprawdzenia?
Ile dawali za nasze tatuaże?
Czy naprawdę cena = klasa?
I że wiecie każde miejsca, gdzie działają pięknie także nie zdzierają?
Z masy dzięki za zestawy do tatuażu całe opinie! Chętnie poczytam co zamierzają kobiety, jakie wynoszą obecnie lek na skórze ������
Pozdrawiam! |